×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/wijchenpresent/public_html/includes/menu.inc).

Workshop koorzang in het Zoeloe

Workshop om 14:30 in het cursuslokaal van de Bibliotheek. Stap binnen in een stressvrije omgeving en maak samen prachtige muziek en dans. Deze sessie wordt gecombineerd met een coaching sessie "Zoeloe-dialect en -accent" Ontdek Zuid-Afrikaanse muziek waarbij er ook ruimte is voor humor!

Dans Sociaal Club Hand in Hand

Optreden om 14:00 in het Theater. Dans Sociaal Club Hand in Hand treedt voor jullie op met een prachtige dans uit Syrië , hun doel is Grenzeloos ontmoeten, inspireren en leren. Kom ook naar hun stand in het theater zij willen jullie als inwoners van Wijchen graag ontmoeten.

THEATRALE PRESENTATIE VAN WERKBEWUST VAN MIRANDA VAN AMERSVOORT & LINDE NOTMEIJER

Workshop om 13:00 het cursuslokaal in de bibliotheek ‘Een tipje van de sluier’ Tijdens deze korte theatrale presentatie wordt je even meegenomen in de wereld van Linde Notmeijer en Miranda van Amersvoort van WerkBewust. Aan de hand van voorbeelden uit het herstelstuk van Linde Notmeijer

Anton Honing Workshop Introductie en gebruik Social Media

Workshop in het cursuslokaal van de Bibliotheek om 12:00 en 14:00 Anton Honing Workshop Introductie en gebruik Social Media

Zien we jullie ook bij De Eerste Stap Kinderopvang?

Tijdens Wijchen Present zijn wij te vinden in de Bibliotheek. Je kind kan je bij ons laten schminken of een mooie of stoere glitter tattoo laten zetten. Voor de allerkleinsten nemen wij mega bouwblokken mee. Als hun grote broer of zus geschminkt wordt, kunnen zij lekker spelen met de blokken.

Wijchens popkoor Pur Sang

Pur Sang op Wijchen Present 2018

Optreden in de foyer om 12:00

Wijchens popkoor Pur Sang

Pur Sang is een groepje van 16 enthousiaste zangers en zangeressen die zoals het woord aangeeft heerlijk samen zingen. We zingen vooral mooie popmuziek. Dus geen commissies voor dans of choreografie, gewoon lekker zingen pur sang.

Trent Voices, zing gezellig mee!

Er is een open optreden om 13:00 in de Bibliotheek (de Vloer)

TrenT Voices is een enthousiast, swingend en gezellig gemengd koor dat geniet van het zingen van poprock,

soul, jazz, ballads, popsongs (oud en nieuw), alternative rock, met mooie ritmes. Wij zingen onder de inspirerende leiding van dirigent Stephanie van Werkhoven .

Saskia Jonk zangdocent

Optreden om 13:00 en 15:00 in de foyer

Saskia Jonk treedt op samen met Pianist Max Crabbendam om 13:00. En om 15:00 zullen zij ook samen met enkele leerlingen optreden.

DansSanne, Kom,kijk, probeer en DANS MEE!

Optreden in de Foyer om 13:30

DansSanne, BALLET & MEER , is een balletschool van Sanne Rutten- de Haan. Al meer dan 20 jaar geef ik balletles en streetdance, bodyline en peuterdans en maak ik dansvoorstellingen op scholen en geef workshops. Voor kinderen vanaf groep 4 is het ook mogelijk om een combi-les te volgen van klassiek ballet en streetdance.

KOM, KIJKEN en PROBEER BIJ WIJCHEN PRESENT. PROBEER, VOEL, LACH en ERVAAR. LEER ,GENIET EN DANS MEE!

Nieuw dit seizoen is de streetdance les voor teenagers (voor middelbare scholieren)! Natuurlijk zijn er ook danslessen voor volwassenen, Streetdance, Klassiek ballet en Bodyline!

Kijk op het rooster voor alle lessen en tijden. www.danssanne.nl

Historische vereniging tweestromenland Maas en Waalse Streekdracht & Mode

Modeshow in de Foyer om 14:00

Historische vereniging tweestromenland heeft een werkgroep mode en streeekdracht. Zij verzamelen, bewaren registreren en documenteren van boven- en onderkleding van mannen vrouwen en kinderen uit deze streek. Uit deze mooie en bijzondere collectie gaan zij een modeshow geven in de foyer.

Workshop de Kleurendans. Doe mee aan een korte workshop waarin je kennismaakt met geuren en deze gaat omzetten in een tekening

Wijchen Present 2018 Kleurendans

Doorlopende workshops de hele dag in de Bibliotheek.

Door de drukte van de dag worden we alle kanten op getrokken.

Wil ik je een rustpunt bieden en je laten genieten van het tekenen, het samen bezig te zijn!

In een tekening laat je altijd jezelf zien (in beelden, kleuren en vormen), iets wat puur van jou is. Vooral als je je door je gevoel laat leiden.

Een tekening kan dingen zichtbaar maken waar je niet altijd de vinger op kunt leggen. Ik help je een koppeling te maken met het leven van nu.

Je leert opnieuw naar jezelf te kijken en naar de wereld om je heen. Je ontdekt je...

Arno Kolenbrander voorproefje van de Hollandse avond

Optreden in het theater om 13:30

Arno Kolenbrander werd bekend door de Soundmixshow en verzorgde door de jaren heen meer dan 2000 optredens Zijn comeback-album Terug van weggeweest en zijn enorme kwaliteit om een muzikaal feestje te bouwen. Hiervan gaat hij een voorproefje geven tijdens ons 15 jarig bestaan.

Tevens kun je tijdens Wijchen Present ook kaarten reserveren voor deze Hollandse avond op 2 februari 2019 in het Mozaiek.

Miranda Verlaan interactieve lezing over: “van stress naar ontspanning”

Mira op Wijchen Present 2018

De lezing is in de bibliotheek de Vloer om 15:00

De interactieve lezing van Miranda Verlaan gaat over: “van stress naar ontspanning”

Veel mensen ervaren dagelijks stress. Dit heeft invloed op je lichaam; je wordt moe, geprikkeld en krijgt vage klachten. Je zit veel “in het hoofd”, slaapt slechter en kunt je niet meer goed concentreren. Wil jij weten wat stress doet met je lichaam en wat je er zelf aan kunt doen? Kom dan naar deze lezing! Van stress naar ontspanning!

Wijchens Kindertheater Bombarie Minoes

Minoes wordt gepeeld door Theater Bombarie op Wijchen Present 2018

Optreden in de Bibliotheek 14:00 jeugdafdeling

De spelers van kindertheater zullen jullie kleine stukjes laten zien uit de voorstelling "Minoes". Deze voorstelling zal op 28 oktober te zien zijn in het theater Mozaïek. Kaartjes hiervoor zijn te bestellen via kindertheaterbombarie.com.

En pas op! Je kunt ze vandaag overal tegen komen in het Mozaiek.

Robin van Kraaij razendsnelle show met 1 doel; De kinderen laten lachen.

Optreden in de Bibliotheek 12:15 jeugdafdeling

Kindercabaratier Robin van Kraaij heeft maar 1 doel; De kinderen laten lachen. In zijn razendsnelle show speelt Robin in op de rijke fantasie van kinderen. De show zit vol verrassingen, is interactief en als het aan Robin ligt wordt er veel gelachen, zelfs om niets…

Zorg dat je erbij bent!

Bokz, Robin.

Theaterproductie Iedereen is van de wereld

Optreden om 11:45 in het Theater

HELPEN KAN JE NIEMAND ?

Dit mooie aangrijpende theaterstuk gaat over wat er met een mens gebeurt als je van het ene op het andere moment invalide wordt, de acceptatie en revalidatie .

Dit alles wordt op een luchtige manier met veel muziek gebracht. Jos Migo vertelt over zijn ervaring en mening. Dus een programma met een lach en een traan . Jos Migo hoopt hiermee de invalide en valide wereld wat dichter bij elkaar te brengen, dus meer begrip van twee kanten. De Wereld is van iedereen!!

Meneer van Woord

Optreden om 12:15 in de Bibliotheek (Vloer)

Martin Bergsma is Meneer van Woord als hij vertelt. Grappige, griezelige, spannende, oude en nieuwe verhalen, ze komen allemaal wel een keer voorbij. Martin ken je misschien wel als Vliegensvlugge Verhalenverteller in de Kinderboekenweek op school. Nu vertelt hij zonder boeken, maar wel net zo leuk (of leuker, want nu vertelt hij het hele verhaal)!

Maxifun

Al 15 jaar onze trouwe sponsor van het luchtkussen tijdens Wijchen Present!

Bedankt hiervoor namens ons en alle onze kleine bezoekers. Kom kijken welk springkussen er dit jaar is! Maxifun heeft een uitgebreide collectie van springkussen voor uw evenenement.

MuziekDorp

Wijchen Muziekdorp op WijchenPresent 2018

“MuziekDorp is een muziekcentrum in Wijchen waar allerlei facetten van muziek samenkomen. Met aandacht voor het individu wordt er muziekles gegeven, zijn er workshops om te leren samenspelen, cursussen voor peuters (en hun ouders) en kleuters die affiniteit hebben met muziek maar nog iets te jong zijn voor muziekles en er wordt muziektherapie gegeven. Altijd in ontwikkeling, op zoek naar nieuwe cross-overs met andere disciplines en vooral met plezier werken we aan een fijne, leerzame en muzikale omgeving. Nieuwsgierig geworden?

Kijk alvast op www.muziekdorp.nl voor meer informatie.” Tijdens Wijchen Present willen we je graag kennis laten maken met 2 van de cursussen die gegeven worden bij MuziekDorp. Dit doen we in de vorm van 2 workshops, namelijk:

- Kleine Muzikantjes – Kleuters (3 – 5 jaar) duur: 30 minuten ( 11:30 Bibliotheek Jeugdafdeling) ...

Paul Groos Verhalenverteller

Paul Groos is verhalenverteller.

Er zijn 2 optredens om 11:30 in de Bibliotheek (Vloer) voor volwassen en om 14:30 in het Theater voor kinderen

Hij vertelt met evenveel plezier klassieke mythen, Middeleeuwse sprookjes of moderne griezelverhalen. Zijn verhalen waren te horen op het jaarlijks Kerstsprookjesfestijn en bij de Kampvuurvertellingen in de zomer bij ’t Mozaïek. In de culturele broedplaats op de Wijchense Kraaijenberg is zijn werkruimte en daar gaat het komend jaar gebeuren: de Legendebende! Elke maand kunnen kinderen vanaf 8 jaar verhalen komen luisteren, verhalen vertellen en vooral: verhalen beleven. Bij Wijchen Present presenteert Paul een voorproefje van de Legendebende, Kom luisteren en vooral: meedoen....

Band op het Podium: Whiskey Legs

Op Wijchen Present hebben we een leuke band gevonden welke voor u wil optreden: om 11:00 en 12:45 in het Theater Whiskey Legs speelt de gaafste nummers uit de jaren 60-70. Een waar feest der herkenning! Creedence Clearwater Revival, The Stones, The Beatles, TheAnimals, Jerry Lee Lewis, Jimmy Hendriks e.v.a. Whiskey Legs zal twee keer gaan optreden op het podium van Wijchen Present. Het beloofd dan ook een waar feest der herkenning te worden. Biografie van Whiskey Legs Whiskey Legs is een onlangs opgerichte niet alledaagse, veelzijdige band waarin verschillende muzikanten elkaar hebben gevonden in een tijdloos genre van de muziek. De 5 koppige band bestaat uit een creatieve gitarist en zanger die zich laat inspireren door invloeden van o.a. Hendrix en Stevie Ray Vaughan, een ervaren drummer die ervan houdt om zich te verliezen in de muziek, een zangeres die je met haar...